Vilken del spelar fenomen och filosofi i spiritualism?

Många tror att Spiritualism bara handlar om mediumskap, att få meddelanden från avlidna släktingar, främst genom att delta i mediala demonstrationer eller en privatsittning.

Spiritualism är så mycket mer än så, med tanke på de religiösa och filosofiska delarna. Ändå är de fenomen som demonstreras av medier väsentliga för spiritualism, eftersom det gör att spiritualism skiljer sig från många andra religioner. Att bevisa själens överlevnad är ett av Spiritualismens huvudsakliga syften. När det gäller den filosofiska delen är det stora värdet vägledning för varje människa och tillgången till den visdom och filosofi som undervisas av andevärlden.

Spiritualismens filosofi ingår i de sju spiritualistiska principerna och det faktum att principerna gavs av andevärlden innebär att spiritismens filosofi bygger på andevärldens ord.

Värdet på spiritualismens fenomen ligger i att bevisa efterlivet och det ger också stor tröst till människor som sörjer sina avlidna vänner och släktingar.

Värdet av filosofin om spiritualismen ligger i vägledning och andligt ledarskap för våra dagliga liv och att hjälpa oss att gå vidare i vår andliga utveckling.

Filosofin och fenomenen är lika viktiga i spiritualism. Vi behöver båda andlig vägledning och ledarskap och beviset på att själen fortsätter.

%d bloggare gillar detta: