Alec Harris

Alexander Frederick Harris (1897–1974) var ett fysiskt medium från Wales som med hjälp av andevärlden producerade materialisationer och direktröst.

Alec deltog i många fysiska seanser med mediet Helen Duncan och efter ett tag utvecklade han själv förmågan att materialisera sina andliga guider. Han blev såsmåningom ett av världens mest lysande materialiseringsmedier. 

Han arbetade liksom de flesta andra fysiska medium i mörkret och med rött ljus sittandes i en kabinett. På 1940 talet rapporteardes att Alec kunde materialisera upp mot 15-30 andar i en enda seans. Under seanserna var Alec alltid bunden med båda händer och fötter till sin stol i kabinetten för att inte bli anklagad för bedrägeri. Andekontaktera sågs alltid tydligt gå runt i rummet och prata med sin familj och sina vänner.

Mediet Maurice Barbanell, redaktören för Psychic News, sade om Alec’s mediumskap ”Andekontakterna visar sig inte bara i rött ljus, utan de håller också ihållande samtal, efter att ha gått cirka tio meter från kabinetten”.

Alec Harris flyttade till Sydafrika och arbetade där som medium fram till hans död 1974. Alec Harris var sedan 1928 gift med Louie Harris som efter hans död skrev en biografi om honom. Hon beskrev bland annat att man efter ett tag under en seans glömde bort att man talade med döda människor.  

Bibliografi:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Alec_Harris
  2. http://psychictruth.info/Medium_Alexander_Frederick_Harris.htm

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer