White Eagle

Lärorna från Grace Cookes andliga guide indianen ”White Eagle” omfattade många olika filosofier som återspeglar andens många liv i olika kulturer. Han fokuserade på ”den oändliga kärleken till anden” för att läka och utvecklas i förståelse.

White Eagle sa att vi inte ska leta i böcker för att upptäcka mysterierna, utan det är genom vår respons på det dagliga livet och i meditation som vi kan utveckla ”hjärtats visdom”.

Citat från White Eagle:

“Hjälp från ovan.
Du kommer att få hjälp när du ber, inte med ditt sinne, men i djupet av din varelse, tyst. Be till Gud i dig om hjälp, och du behöver inte alls ha rädsla för din kraft att utföra ditt givna arbete. ”

”Var bärare av glädje
Mitt barn, låt dig inte vara pessimistisk. Du är bärare av glädje och du får inte kasta ner eller se dystert på världen; rasen utvecklas stadigt framåt och du måste alltid se framstegen, se skönheten, se det goda arbetet. ”

”Skicka ut ljuset
Vad menar vi med att skicka ut ljuset? Ge ut den kärlek som du känner i ditt hjärta, och den går ut som ett ljus. Om du kunde se dig själv när du verkligen skickar ut ljuset, skulle du se en stor utstrålning från ditt hjärta – från ditt huvud i många fall. Din aura skulle lysa. Du skulle se strålarna tränga in till en obegränsad grad; du skulle se ljuset flyta från dig, vidröra hjärtat, förståelsen, till och med det fysiska livet för dina medmänniskor.”

”Vi har arbetat för många inkarnationer i den personlighet vi tar på oss när vi kommer i fysiska förhållanden, för att ge män och kvinnor en förståelse för brödraskapet i allt liv, så att Guds rike ska komma till jorden. Men detta kan bara hända när män och kvinnor har upptäckt att inom deras själar finns Kristi andes ljus, Kristusljuset som är fröet som ges till var och en av dem ”

Läs gärna mer om mediet Grace Cooke här.

Källhänvisningar

  1. https://www.encyclopedia.com/science/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/cooke-grace-d-1979
  2. http://www.spiritualpathspiritualistchurch.org/grace-cooke-physical-trance-medium/
  3. https://www.whiteagle.org/wisdom-school-public/ancient-wisdom
  4. The History and Teachings of Spiritualism. Spiritualists National Union

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer