Leonore E. Piper

Mrs. Leonore E. Piper (1857-1950) var ett av de transmedium som har undersökts mest i USA och England. Hon undersöktes under 45 år av de största hjärnorna i psykisk forskning. Hon bevisade själens överlevnad för många forskare som konstaterade att sanningen talade för sig själv och den talade tydligt: anden kunde kommunicera genom denna kvinna.

Fru Piper var föremål för intensivt intresse och utredning av amerikanska och brittiska psykiska forskningsföreningar under början av 1900-talet, särskilt Dr Richard Hodgson (1855-1905), William James (1842-1910), och (SPR) Society for Psychical Research.

Forskaren William James undersökning av Fru Piper

William James träffade Fru Piper första gången år 1885, året efter han förlorat sin son. James var snart övertygad om att Piper visste saker hon bara kunde ha upptäckt med övernaturliga medel. Han uttryckte sin tro på Piper genom att säga, ”Om du vill uppröra lagen om att alla kråkor är svarta räcker det om du bevisar att en kråka är vit. Min vita kråka är fru Piper.”

Forskaren Dr Richard Hodgsons undersökning av Fru Piper


Dr Richard Hodgson var ”en av de främsta pelarna i SPR (Society for Psychical Research) under dess tidiga år, den ivrigaste, mest kritiska utredaren, en man med lysande intellekt och vetenskaplig utbildning.

Hodgson var till en början skeptisk till fysiskt mediumskap och fenomen och trodde att ”nästan alla professionella medier bildar en gäng vulgära trickster, som mer eller mindre är i liga med varandra.” Hodgson inledde senare en stor utredning av Leonore E Piper och blev imponerad av hennes framträdanden och de bevis hon levererade. Han fick detaljerad personlig information om sin familj genom Fru Piper och anlitade till och med en privatdetektiv för att övervaka Fru Piper för att se om hon fick informationen bedrägligt.

Hodgson konverterade till spiritualismen efter undersökningen av Piper och skrev: ”Jag kan inte säga att jag tvivlar. Huvudkommunikatörerna är sannolikt de personligheter som de påstår sig vara; att de har överlevt den förändring som vi kallar döden, och att de har direkt kommunicerat med oss ​​som vi kallar levande genom Mrs. Piper”.

En offert från SPR (Society for Psychical Research) uttalade: ”Mrs Pipers mediumskap är en av de mest perfekta som någonsin har upptäckts.” Under en period av 15 år hade medlemmarna i föreningen hundratals sammanträden med henne och kommunicerade med många personligheter från andevärlden.

Bibliografi:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/William_James#View_on_spiritualism_and_associationism
  2. https://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Hodgson%2c+Dr.+Richard
  3. https://www.snu.org.uk/shop/mrs-piper-and-the-society-for-physical-research

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer