MitheraPodden

Podd om andlighet. Framför allt spiritualistiskt mediumskap. Dessutom populära meditationer, information om kurser och en massa annat spännande material från MariaTherese Bohman Agerhill och Ulf Bohman som driver Mithera Development Spiritualistiska center utanför Uppsala.

Avsnitt 1: Andliga vägledare & Guider
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedt om andliga vägledare och guider. Vi tar upp olika typer av guider, barns låtsaskompisar, kraftdjur osv. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner.

Avsnitt 2: Livet efter döden
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedt om livet efter döden. Vi tar upp olika typer begrepp såsom nära döden upplevelser, upplevelser vid livets slutskede osv. Dessutom pratar vi djurens själar och delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner.

Avsnitt 3: Nyårsspecial: Allt från Änglar till Trollbord
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedh om bla änglar och änglavakt, trollbord/andebord, utanför-kroppen-upplevelser, metoder som som andevärlden använder för att kommunicera med oss, överskuggning i kabinett, rädslor samt mycket mer…..

Avsnitt 4: Healingspecial
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedth om healing: Vad är healing? På vilket sätt kan healing hjälpa? Hur känns healingenergin? Vad är det för skillnad på andlig healing, transhealing och shamansk healing? Kan alla ta emot healing? Finns det några faror/risker? samt mycket mer…

Avsnitt 5: Andliga aktiviteter & Spökerier. Del 1: Ur ett spiritualistiskt synsätt
MariaTherese & Uffe samtlar med Sabina Bergstedth om andliga aktiviteter och spökerier. Vi pratar som skillnaden mellan: Spöke/jordbunden ande – en myt som inte existerar enligt spiritualismen. Platsminnen och energiminnen, Döda anhöriga som besöker oss, Andliga vägledare, Familjedynamik, Rädsla, Hjärnspöken, Poltergeist, Elektroniska apparater, Vattenådror och Energilinjer.

Avsnitt 6: Mediumskap & medial utveckling
MariaTherese & Uffe med Sabina Bergstedth om mediumskap och medial utveckling. Några punkter vi tar upp är: Vad finns det för olika typer av mediumskap? Skillnaden på psychic och mediumistiskt mediumskap. Hur fungerar det med färger och symboler? Vad innebär cold och hot reading samt barnumuttalanden? Kan alla bli medium? Vad är det för skillnad på att vara medial och att vara ett medium? Vad är det viktigt att tänka på om man vill utveckla sin medialitet? Varför är personlig utveckling så viktigt för de som vill utvecklas medialt? och mycket mer….

Avsnitt 7: Personlig & andlig utveckling. coaching, terapi och neuro-semantik. Gäst: Anders Wallin
MariaTherese & Uffe samtalar med Anders om personlig och andliga utveckling. Vi pratar om coaching, terapi och neuro-semantik. Vi tar även upp magiska helanden, böcker i personlig utveckling, mediala barn och tidigare liv-minnen.

Avsnitt 8: Spiritualism – bevisföring i fokus
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedth om Spiritualism. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner. Vi pratar bla om: vad är spiritualism, varför är bevisföring så viktigt, vad är bevis och vad är inte bevis, spiritualistisk filosofi, de sju spiritualistiska principerna.

Avsnitt 9: Filosofi kring andlig och personlig utveckling
MariaTherese & Uffe filosoferar kring andlig och personlig utveckling. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner.

Avsnitt 10: Djurkommunikation
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedth om djurkommunikation och djurhealing. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner.

Avsnitt 11: Andliga branschen idag och igår. Gäst: Elinor Hedlund
MariaTherese samtalar med Elinor om andliga branschen i Sverige idag. Vi pratar om mediet Iris Hall, moral och etik och mycket annat. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner.

Avsnitt 12: Shamanism
MariaTherese samtalar med Sabina Bergstedt om shamanism. Vi pratar om shamansk healing, naturväsen, kraftdjur de tre shamanska världarna och mycket mer…

Avsnitt 13: Trauma – livet före och efter. Gäst Örjan Almenius
MariaTherese samtalar med Örjan om livet före och efter ett trauma. Vi pratar om vikten av personligt ansvar, människors lika värde, att acceptera varandras olikheter osv. Vi pratar även om vad Mediumförbundet står för och varför Mediumförbundet är öppet för alla andligt intresserande. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner genom livet.

Avsnitt 14: Mirakler. Gäster: Martina Bergsten, Anne von Polat, Elinor Hedlund och Marita Widman
MariaTherese intervjuar Martina, Anne, Elinor och Marita om mirakler som de upplevt. De delar med sig av erfarenheter och reflektioner.

Avsnitt 15: Vetenskap och andlig filosofi
Uffe och MariaTherese samtalar om vetenskap och andlig filosofi. Vi tar även upp hur man kan bemöta skeptiker.

Avsnitt 16: Knackningarna i Hydesville – moderna spiritualismens födelse
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedth om vad som hände i Hydesville 31a mars 1848. Systrarna Fox från New York spelade en viktig roll i skapandet av modern spiritualism. De tre systrarna var Leah (1814–1890), Margareta (även kallad Maggie) (1833–1893) och Catherine (även kallad Kate) Fox (1837–1892).

Avsnitt 17: Mirakler & Mediumskap. Gäster: Uppvaketpodden med Maria Vänskä och Pelle Gustafsson
MariaTherese & Uffe samtalar med Maria och Pelle om mirakler och mediumskap. Vi pratar också om skillnaden mellan att tro och veta att andevärlden är på riktigt, vikten av tacksamhet och mycket annat.

Avsnitt 18: Mediumskapet i Norden och Storbritannien. Gäst: Fredrik Haglund
MariaTherese & Uffe samtalar med Fredrik om skillnaden mellan mediumskapet i Norden och Storbritannien. Vi pratar också om Spiritualists National Union International (SNUi) och delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner.

Avsnitt 19: Mediumskapets fenomen och fysiska seanser
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedth om mediumskapets fenomen. Vi pratar om fysiskt mediumskap och berättar om vad vi upplevt vid fysiska seanser då andevärlden talat med sin egen röst och vi fått fysiska beröringar osv.

Avsnitt 20: Tips vid medial utveckling
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina Bergstedth om medial utveckling. Vi tar bland annat upp: Varför är det så viktigt med personlig utveckling när man utvecklas medialt? Hur fungerar mediets hjärna? Vad finns det för hinder i den mediala utvecklingen? Händer det att andevärlden kommer med budskap som mottagaren inte är redo att höra? Väljer andevärlden ut vilka som blir medium När vi är med andevärlden – är de i vår värld eller är vi i deras värld? och mycket mer….

Avsnitt 21: Våra egna andliga resor genom livet
MariaTherese och Uffe berättar om sina andliga resor genom livet. Vi berättar om våra uppväxer, motgångar och medgångar i livet, våra egna utbildningar och varför vi hamnat där vi är i dag.

Avsnitt 22: Tidigare liv – själens eviga utveckling! Gäst: Jenny Jonsson
MariaTherese & Uffe samtalar med Jenny Jonsson om tidigare liv. Vi berättar om tidigare liv-minnen och filosoferar om själens eviga utveckling.

Avsnitt 23: Shamansk healing och själsåterhämtning
MariaTherese & Uffe samtalar med Sabina om kursen i shamansk healing på Mithera Development. Vi berättar om olika övningar tex själsåterhämtning, spegelövning och att resa i de olika shamanska världarna samt mycket mer.

Avsnitt 24: Tro, hopp och magi. Gäst: Anna-Karin Berg
MariaTherese samtalar med Anna-Karin om vikten av personlig utveckling, människors olika tro såsom änglar, naturväsen, ufon osv. Vi pratar även om varför det är så fantastiskt att arbeta som spiritualistiskt medium med att bevisa själens överlevnad, samarbeten och att acceptera varandras olikheter osv. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner genom livet.

Avsnitt 25: Andliga aktiviteter och spökerier på Salsta Slott
MariaTherese & Uffe pratar om fantastiska Salsta Slott som har varit ett herresäte sedan 1200-talet. Vi berättar om gamla spökhistorier och om kursen vi ska hålla där i sommar som handlar om att lära sig känna skillnad på olika energier och andliga aktiviteter.

Avsnitt 26: Mirakler, gränssättning och mognad i mediumskapet. Gäst: Ronnit Hasson
MariaTherese & Uffe samtalar med Ronnit om magiska upplevelser, gränssättning och mognad i mediumskapet. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner genom livet.

Avsnitt 27: Andlighet i Sverige, Åland och Finland samt djurhealing och djurs föraningar. Gäst: Linda Liv
MariaTherese & Uffe samtalar med Linda hur det är att arbeta som medium i Finland och på Åland samt om djurhealing, djurs föraningar och djurkommunikation i allmänhet. Vi delar med oss av egna erfarenheter och reflektioner genom livet.
Publiceras onsdag 12e juni

Avsnitt 28: Spiritualismens förgrundsfigurer. Allt från Swedenborg till deckarförfattare. Gäst: Mikael Lindgren.
MariaTherese & Uffe samtalar med Mikael om Sir Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes skapare), Harry Houdini, Emanuel Swedenborg m. fl. Vi pratar även om hur poliser, militärer och politiker använder medium och mycket annat.
Publiceras onsdag 19 juni.