Maurice Barbanell

Maurice Barbanell (1902 – 1981) är nog mest känd för sina litterära verk inom det spiritualistiska området. Han var grundaren av Psychic News där han var redaktör i många år. 

Han skrev många böcker av spirituell karaktär och presenterade massor av obestridliga bevis på livets överlevnad efter fysisk död. På den tiden tog inte media mediumskapet på allvar.

Han fick stöd av många kända och inflytelserika kollegor som; Air Vice Marshall Lord Dowding, Arthur Findlay, Sir Oliver Lodge och Sir Arthur Conan-Doyle. De spred spiritismens ord och läror till miljoner människor världen över.

Maurice Barbanell var ett förstklassigt Transmedium som kanaliserade den berömda undervisningen om Silver Birch.

Barbanell var som ung ateist men blev erbjuden att sitta i en hemmacirkel i för trans med mediet mediet Fru Blaustein. Han åtog sig en sexmånadersperiod av personlig utredning av spiritism. Vid ett tillfälle ”somnade han” och när han vaknade fick han veta att han själv varit i trans och att en andeguide talat genom honom.

Detta ledde till att han startade en egen hemmacirkel för trans och gav andeguiden namnet ”Silver Birch”. Journalisten och spiritualisten Hannen Swaffer deltog i Barbanells hemmacirkel och blev så fascinerad av ”Silver Birch läror” så att han ville att lärorna skulle sprida sig till en större publik. Lärorna om Silver offentliggjordes men det var anonymt vem mediet var. Eftersom att lärorna blev populära och drog till mycket uppmärksamhet avslöjade Barbanell efter en tid att det var han som var mediet.

Silver Birch var Maurice Barbanells guide som arbetade med honom i över 60 år innan Maurice gick med i honom in andevärlden 1981.

Många av Maurice Barbanells egna böcker är ett måste för alla spirande medier. Några av hans böcker är:

 • The Trumpet Shall Sound 
 • This is Spiritualism
 • The Power of the Spirit
 • The Case of Helen Duncan
 • Where There is a Will
 • Spiritualism Today
 • Harry Edwards and his Healing
 • I Hear a Voice

Läs mer om Silver Birch och hans underbara läror här.

Bilden av Silver Birch är ett psykiskt porträtt av konstnären Marcel Poncin

Källhänvisningar

 1. https://www.the-voicebox.com/barbanellmaurice.htm
 2. http://whitecrowbooks.com/features/page/maurice_barbanell_silver_birch
 3. https://www.psychicnews.org.uk/articles/contribution-spiritualism

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer