Harry Edwards

Harry James Edwards (1893 – 1976) var en fantastisk healer, lärare och författare som hade en karriär på nästan 40 år. Det råder ingen tvekan om att Harry Edwards var en av världens största healers. Under åren behandlade han tusentals patienter genom offentliga demonstrationer och distanshealing.

Harry föddes i London och var till en början ganska skeptisk till andliga påståenden. 1936 kom han till en ’öppen cirkel’ som fick honom att ompröva sina åsikter och i slutändan själv bli ett medium. De medier som han kom i kontakt med övertygade Harry om att han var en healer. Han uppmuntrades att gå i förbön för en person som var döende i tuberkulos men som därefter gjorde en utmärkt återhämtning! 

Han fortsatte med sitt helande och fick ett mycket gott rykte. Vid utbrottet av andra världskriget förmedlade Harry healing till de väpnade styrkorna.

På toppen av din karriär fick Harry Edwards över 10 000 brev per vecka. Han genomförde en helande demonstration i Manchester år 1948 då 6000 personer deltog. Det var bara en av många liknande demonstrationer han genomförde på arenor från Newcastle till Amsterdam. Han han rullade upp ärmarna och med sin karakteristiska humor och ödmjukhet förmedlade han helande till människor i alla åldrar och bakgrunder. 

Harry skrev ett antal böcker som blev bästsäljare och de flesta av dem finns fortfarande i tryck idag. Hans böcker betraktas av många som referensverk inom andlig healing. Harry Edwards var också en engagerad spiritualist och var minister för Spiritualists National Union.

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer

A Guide to Spirit Healing: Edwards, Harry: 9781406797954: Amazon.com: Books