Annie Britain

Annie Britain var ett engelskt transmedium som var välkänt under 1920-talet. Sir Arthur Conan Doyle skickade många människor till henne anonymt och sparade uppgifter från rapporterna, vilka visade ett mycket högt genomsnitt av framgång. Hennes psykiska gåvor märktes i tidig barndom, när hon sägs ha lekt med barn från andevärlden och ibland även fallit i trans. Hon hade en andekompis (det vi kallar låtsaskompis) som hette Belle.

Det var Annie Brittain som i Longton Spiritualist Church sa till en fjortonårig Fanny Higginson att hennes framtida andliga utveckling låg i trans-mediumskap. Hon berättade också för Fanny att hon skulle få en son som skulle bli ett världsberömt plattformsmedium (Gordon Higginson). Detta meddelande genom Annie Brittain blev en milstolpe i andlighetens historia som bevisade att profetiska bevis och giltighet inte kunde ifrågasättas.

Det var även Annie som gav konstnären Rosa Parvin meddelandet att Rosa skulle måla tusentals andliga porträtt för människor som kom till henne från hela världen. Även det blev sant! Rosa slutförde över 17 000 porträtt av guider och hjälpare från andevärlden. Som andlig psychc art konstnär lät hon sin hand vägledas av en andekonstnär som noggrant skildrade de som gått över till andra sidan.

Bibliografi

  1. http://psychictruth.info/Medium_Annie_Brittain.htm

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer