William T. Parish

William T. Parish (1873-1946), var en enastående healer i Storbritannien på 1930- och 40-talet. Innan han började sin helande karriär hade han en ledande befattning på ett järnvägsföretag och var inte alls intresserad av spiritualism. Hans fru hade fått en cancerdiagnos tio år tillbaka och hade bara genomfört en operation. När William besökte henne på sjukhuset kände hon sig så mycket bättre. Senare återvände hon till deras hem, men läkarna varnade dem för att hon inte hade mer än sex månader att leva.

En spiritualist föreslog att fru Parish skulle försöka med andlig healing men William var emot denna idé. Hur som helst han gick med på att gå till en seans för att se ett transmedium. Medan mediet var i trans, talade andekontakten genom mediet och sa till William att han var en naturlig healare och kunde bota sin fru. Anden gav William instruktioner om hur han skulle ge healing och William bestämde sig för att prova det. Efter nio månaders healing blev Mrs Parish botad och behövde inte fler operationer.

Rykten om hans färdigheter spriddes och han hade snart fler önskemål om healing än han kunde hantera. Han använde distanshealing så effektivt att han fick över 15000 brev om året från människor i nöd i 73 olika länder. Hans andliga healingguide (healingläkare) överskuggade ibland hans ansikte så att patienten kunde se honom.

William slutade senare jobbet på järnvägsföretaget och ägnade sitt liv åt healing. Han vägrade att ta betalt för sina tjänster.

William T. Parish och hans healingförmågor är fascinerande. Det är dessutom intressant att veta att han var en skeptiker till en början. I en intervju med Maurice Barbanell uttalade William denna vackra mening – ”Jag tar ingen personlig berömmelse. Jag är bara den låga tjänaren som alltid är redo att ge, att berömma Gud och hans tjänstänglar, för det är genom dem jag får ge healing”.

Källhänvisningar

  1. https://www.gotsc.org/W.T.ParishtheHealer.htm
  2. SPECTRAL EVIDENCE II. By N RILEY HEAGERTY, ISBN:               1387794302 9781387794300.

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer