Estelle Roberts

Estelle Roberts (1889-1970) var ett av Storbritanniens mest mångsidiga medier, och behärskade ett antal fakulteter som mentalt mediumskap, fysisk mediumskap och trans. Hon var känd för sin kanalisering och materialisering av sin andeguide ”Red Cloud”. Förutom från sitt trans- och fysiska mediumskap turnerade hon och gav plattformsdemonstrationer framför tusentals människor som var mycket exakta och övertygande.

Det finns ett fascinerande foto av Estelle i korridoren på Arthur Findlay College när hon hade en demonstration i Royal Albert Hall med cirka 6000 åskådare. Vilken spektakulär prestation att vara på en scen som den som ett medium!

Hon gjorde också en stor inverkan på den brittiska regeringen när hon gav en magnifik demonstration i Underhuset på 1950-talet. Genom denna demonstration av mediumskap spelade hon en stor roll i att kassera den gamla ”trolldomslagen” som gjorde seanser kriminella och att deltagarna riskerade fängelse.

Läs om Estelles fantastiska andeguide Red Cloud här!

Citat från Estelle Roberts:

Träning
”Jag började utveckla mina psykiska krafter … inte genom särskild träning, utan bara genom att öppna mina tankar för att få intryck från andevärlden och därigenom bli instrumentet för den gudomliga maktens utövande genom min andliga guide.”

Bron
”Jag har kommit hit som en bro mellan dig och dina nära och kära i andevärlden; hjälp mig att hjälpa både dig och dem … ”

Tid
”Jag har gjort till en vana att anlända till seansrummet i mycket tid, där jag tyst kommunicerar med andevärlden”.

Källhänvisningar

  1. https://www.the-voicebox.com/robertsmrsestelle.htm
  2. https://www.insightsfromspirit.com/estelle_roberts.html

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer

Mandatory Credit: Photo by Anthony Wallace/ANL/Shutterstock (1765430a) Spiritual Meeting At Albert Hall Clairvoyant Mrs Estelle Roberts In Action Estelle Roberts (may 10 1889-may 1970) Was A British Spiritualist Medium Who Helped In Gaining Official Recognition From The British Government For The Spiritualist Movement During The 1950s.