Gordon M. Higginson

Gordon Higginson (1918-1993) var president för Spiritualists National Union (SNU) i England i 23 år och ett av landets ledande medier. I spirituella kretsar var han känd som ”Mr. Mediumship.” 

Gordon Higginson var en av de bästa medium från förra sekelskiftet. Han är berömd för sin träffsäkerhet på plattform (storseanser) då han kunde förmedla både namn, adress och telefonummer. Hans första offentliga demonstration hade han redan vid 12 års ålder.

Gordon satt i en spirituell cirkel med sin mamma redan vid 3 års ålder, men först när han var tio år fick han börja förmedla meddelanden från andevärlden. Han höll sin första offentliga mediala demonstration i Longton Spiritualist Church när han var 12 år. Hans mamma, Fanny Higginson var medium i sjuttio år. Vid 14 års ålder hade hon fått höra av transmediet Annie Brittain att hon skulle bli ett medium, att hon skulle få en son och att mamma och son skulle sträcka sig över två livstider i tjänsten i Spiritualist Church. Gordon Higginson tog sin första spirituella tjänst vid 14 års ålder i Nantwich, Cheshire.

Gordon var inte bara ett mentalt medium, han behärskade även trans, fysiskt mediumskap och healing. Under fysiska seanser producerade han sällsynta fenomenen materialisering och oberoende röst.

Det är lätt att fascineras av Gordons och hans enorma träffsäkerhet och karisma. Det finns flera videoklipp på YouTube att ta del av, både när han hållit mediala demonstrationer, men även intervjuer och lektioner.

Gordon räddade Arthur Findlay College

SNU var vid en punkt väldigt finansiellt pressat. Man höll på att förlora Arthur Findlay College (AFC). Det behövdes ett mirakel för att man skulle kunna vända detta. Gordon blev tillfrågad om att bli SNU´s president men ville tacka nej. Ett märkligt möte fick Gordon att ändra sig.

Gordon mötte munk i biblioteket på AFC. Munken satt där in sin enkelhet och sa bestämt till Gordon
– du måste ta ditt ansvar och tacka ja till att bli SNU:s President. Det är bara du som kan rädda det.
Gordon gick därifrån direkt till styrelsen som satt i trädgården och berättade att han hade bestämt sig. Han skulle anta utmaningen.  När de sedan gick tillbaks till Biblioteket för att hälsa på munken, så var munken borta. Där började miraklet för munken var bara borta. Med tanke på att han inte hade gått förbi styrelsen, den enda vägen ut, så förstod Gordon att meddelandet som munken kom med var ifrån högre vibrationer. Gordon började då arbeta hårt för att vända krisen. Han gjorde många stora demonstrationer och lät alla intäkter gå tillbaks till SNU.

Gordon bildade även ”Friends of Stansted Hall” för att få människor att engagera sig så att AFC kunde fortsätta att leva som ett College. Rollen som President över SNU hade han ända tills han lämnade jordelivet 1993.

Vilken fantastik människa Gordon var!

Källhänvisningar

  1. https://www.gordonhigginson.co.uk/
  2. https://www.encyclopedia.com/science/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/higginson-gordon-1918-1993
  3. https://www.martintwycross.com/

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer