Edgar Cayce

Edgar Cayce (1877-1945) var känd som ”den sovande profeten” och ”fadern till holistisk medicin”. Han kunde genom att försätta sig i trans svara på alla frågor som ställdes till honom. Han utfrågas i ämnen såsom sjukdomar, filosofi, metafysisk kunskap och framtidsförutsägelser.

Cayce föddes på en gård i Hopkinsville, Kentucky i Amerika. Hans psykiska förmågor visade sig redan i hans barndom. Han kunde se och prata med sin farfar i andevärlden och lekte ofta med ”låtsasvänner” som han sade var andar från andra sidan. Han visade också en otrolig förmåga att memorera sidorna i en bok helt enkelt genom att sova på den. Dessa gåvor fick den unge Cayce att framstå som konstig, men allt som Cayce verkligen ville var att hjälpa andra, särskilt barn.

I över 40 år gav Cayce psykiska ”avläsningar” till tusentals sökande medan han var i ett transtillstånd. Han diagnostiserade sjukdomar och berättade om klienternas tidigare liv. Han svarade på frågor som ”Vad är universums hemligheter?” och ”Vad är mitt syfte i livet?”, ”Vad kan jag göra för att hjälpa min artrit?” och ”Hur byggdes pyramiderna i Egypten? Hans svar på dessa frågor kallades” läsningar”, och deras insikter erbjuder praktisk hjälp och råd till individer även idag. Hans avläsningar skrevs ned av en stenograf. Det blev drygt 70.000 sidor text.

Hans läsningar innehöll 10 000 olika ämnen,  men kan begränsas till en mindre grupp ämnen som, när de sammanställs, behandlar följande fem kategorier:

  1. Hälsorelaterad information 
  2. Filosofi och reinkarnation
  3. Drömmar och drömtolkning
  4. ESP och psykiska fenomen 
  5. Andlig tillväxt, meditation och bön

Materialet används fortfarande idag av många inom hälsoområdet eftersom många av hans avläsningar innehöll olika hälsoråd. Det var inte sällan som människor vände sig till honom som en sista utväg då de inte blivit hjälpa på annat sätt.

Bibliografi:

  1. https://www.edgarcayce.org/edgar-cayce/his-life/

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer

The Reincarnation of Edgar Cayce: Interdimensional Communication and Global  Transformation by David Wilcock, Wynn Free (Paperback, 2004) for sale  online | eBay
Edgar Cayce and the Urantia Book: Bunker, John M., Pressler, Karen L.:  9780966977417: Amazon.com: Books