Fanny Higginson

Fanny Higginson (1889-1978) främst känd för att vara Gordon Higginsons mor och hans medium-tränare. Fanny började redan i 14 års ålder (1903) gå i kyrkan Longton Spiritualist Church och utveckla sitt mediumskap tillsammans med sin moster fru Taylor. De blev båda skickliga medier.

Ett meddelande som skulle förändra hennes liv

Det var i kyrkan som Fanny fick ett meddelande av mediet Annie Brittain som skulle förändra hennes liv. Fanny fick veta att hon skulle få en son som skulle resa över världen som ett världsberömt plattforms –medium (dvs storseanser). Under meddelandet fick Fanny veta att Annie hade en andekontakt med sig som också hette Fanny och faktiskt var 14-åringens mamma. Men hon tyckte att detta måste vara omöjligt eftersom hon bara hade lämnat sin mor en timme tidigare. Annie rekommenderade Fanny att återvända hem. När hon kom hem blev hon förkrossad över att hennes mamma verkligen hade gått bort.

Detta meddelande genom Annie Brittain blev en milstolpe i andlighetens historia som bevisade att profetiska bevis och giltighet inte kunde ifrågasättas.

Fannys mediumskap

Fanny gifte sig med Arthur Higginson år 1910 och fick tre pojkar och en flicka, Gordon var den sista. Fanny utvecklade framför allt transmediumskap men även fysiskt mediumskap och mycket kraftfull och korrekt klarsyn. Hon kunde ha blivit mycket berömt medium själv om hon hade använt sin stora talang, men istället valde hon att stanna vid sidan av sin son Gordon, för att se till att han inte skulle avvika från hans valda väg. 

Fanny Higginson betjänade Longton Spiritualist Church i sjuttio år som ett begåvat transmedium och gav över tusen privata sittningar. Mottagarna beskrev bevis som ges som ”livsförändring”. Faktum är att ett känt gruvföretag inte skulle gräva testborrningar utan att rådfråga henne, så exakt var hennes råd. Hon dog 1978, 89 år gammal.

Gordons stränga uppväxt

Ofta beskrivs Fanny som en frispråkig och mycket stark dam. Både beslutsam och hårt arbetande.  Det sägs att Gordon blev inlåst i kyrkan av Fanny och han fick stanna där och prata med andevärlden, sedan två timmar senare hämtade hans mor honom och tog honom hem, det är så dedikerad till andevärlden hon var.

I en föreläsning i Liverpool berättade Gordon själv att hans mamma Fanny fick honom att stå mot väggen i mer än en timme och länka till andevärlden och ge meddelanden till henne från den information han fick från andevärlden. 

Bibliografi:

  1.  http://psychictruth.info/Medium_Fanny_Higginson.htm
  2. https://www.longtonspiritualistchurch.com/history

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer