Emma Hardinge Britten

Emma Hardinge Britten (1823-1899) född Floyd förutsåg redan som barn människors framtid och pratade med sina avlinda släktingar som hon inte hade några förkunskaper om. Hennes pappa dog när hon bara var 11 år och fick då börja arbeta för att försörja familjen.

Emma höll en bordsseance 1856 där det kom ett meddelande från en vän som dött i fartyget Pacific. Ingen viste då att detta fartyg nyligen sjunkit. Efter detta meddelande blev Emma känd som medium och demonstrerade flera former av mediumskap. Hon behärskade både inspirerat tal, automatskrift och inspirerad skrift samt healing och psykometri. Hon var även känd för sina vältaliga, inspirerande och informativa tal. Ämnet valdes oftast ut av en kommitté från publiken.

Emma är främst känd för att mottagit de 7 spiritualistiska principerna från Robert Owens ande. Det var till en början (år 1871) 10 dikterade andliga budskap som sedan formulerades om till 7 principer (år 1887). De är idag grunden för modern spiritualism och hjälper spiritualisterna att navigera och kombinera deras andliga och mänskliga resor. Läs gärna om hur principerna mottogs här!

Hennes böcker, Modern American Spiritualism (1870) och Nineteenth Century Miracle (1884), är detaljerade redogörelser för historien om den tidiga moderna spiritualiströrelsen i Amerika.

Källhänvisningar

  1. http://www.spiritualpathspiritualistchurch.org/emma-hardinge-britten-the-seven-principles/
  2. http://fst.org/hardinge.htm
  3. https://www.snu.org.uk/7-principles
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Hardinge_Britten

Tillbaka till Spiritualismens Pionjärer